Idén másodszor szervezték meg Székelyudvarhelyen a székelyföldi középiskolások „Vállalkozz okosan” üzleti terv vetélkedőjét.

máj 26, 2019 | Egyéb | 0 hozzászólás

KezdőlapEsemények -» Idén másodszor szervezték meg Székelyudvarhelyen a székelyföldi középiskolások „Vállalkozz okosan” üzleti terv vetélkedőjét.

A vetélkedőre – amely a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium és a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége közös rendezvényeként április-május hónapok folyamán zajlott – összesen 19 csapat regisztrált Marosvásárhelytől Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Székelykeresztúron át Csíkszeredáig. A pályamunkák elbírálásának végső fázisára, a döntőre május 18-án került végül sor – ahol a döntőbe jutott csapatok élőben is előadhatták, megvédhették a terveiket a neves zsűri előtt – számolnak be a szervezők közleményben.

A zsűri összetétele: Tánczos Levente-József (Sapientia Tudományegyetem, tanár), Gergely Zoltán (RMKT, alelnök), Fábián István (Babes-Bolyai Tudományegyetem, tanár), András Lehel (Melinda Impex cégcsoport, vezérigazgató), Kicsid Attila (transindex.ro, főszerkesztő-helyettes), Jakab Áron Csaba (SZMVSZ, elnök), Farkas Levente (marketingtanácsadó, marketingiskola.ro alapító).

A szakmai és oktatási körökben is elismert székelyföldi üzleti vetélkedőt méltatta Gálfi Árpád polgármester, aki az udvarhelyi oktatás szerepét emelte ki, majd Tőkés Zsolt iskolaigazgató, aki az elméleti és gyakorlati tudással való megfelelő sáfárkodás jelentőségét emelte ki. Jakab Áron Csaba SZMVSZ-elnök a fiatalok segítését, a velük való törődés elmélyítésének szükségességét húzta alá, bemutatva a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége ifjúsági programjait.

 

A rendezvény fő támogatója a Melinda Impex cégcsoport volt, András Lehel vezérigazgató képviseletében; mint elmondta, egyik küldetésüknek tartják az ambíciós és tehetséges fiatalok felfedezését és felkarolását, akik számára akár vonzó munkahely-ajánlatokkal is tudnak jönni a jövőben.

A döntő a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal Szent István termében zajlott, ahol bárki szabadon végigkövethette az előadásokat, és ahol végül az első helyet a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum csapata, a The Office nyerte. A második helyet a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskola csapata, a Szakosok, míg a harmadikat ismét egy székelyudvarhelyi csapat, a Kós Károly Szakközépiskola Ocean Tour csapata nyerte. A zsűri különdíját a csíkszeredai Joannes Kájoni Szakközépiskola Rokolyások fantázia-nevű csapata nyerte.

A csapatoknak egy olyan reális, valós adatokon alapuló megvalósítható vállalkozást kellett kitalálniuk, amely legtöbb 10 ezer lejből megvalósítható, és amelyhez – esetleg – életszerű módon és mértékben indokolt összegű hitel, vagy egyéb finanszírozási lehetőség is igénybe vehető.   

forrás: http://penzcsinalok.transindex.ro