A Kárpátok-Tisza Közalapítvány kuratóriuma – Dr. Hatvani Szabó János kuratóriumi elnök vezetésével- a december 12-i ülésén újabb határon túli projektek támogatásáról döntött.
Erdélyben Alvinc településen a XIII. században épült templom felújításához járult hozzá a kuratórium 200.000 Ft-tal, amely segítségével a templomba bevezetésre kerülhet a villamos áram. A templom helyreállítását a tetőszerkezet megjavításával már korábban megkezdték a magyar kormány támogatásával, de a több híres magyar ember nevéhez kötödő templomban eddig még soha nem volt világítás. A felújítási munkálatok folytatásának is alapfeltétele, hogy legyen benne elektromos áram, de a templomot működtető piciny református gyülekezet nem rendelkezett a villanyáram bevezetéséhez szükséges teljes forrással, ezért támogatta azt a kuratórium.
A másik támogatás pedig Kárpátaljára került. A projekt keretében Csongor településen működő óvoda, illetve az oda járó gyermekek kaptak mesés- , és fejlesztő könyveket (és csokoládékat) karácsonyi ajándékként 100.000 Ft értékben. A megvásárolt könyvek kiválasztása gyógypedagógus bevonásával történt, hogy azok minél inkább segítsék a gyermekek fejlődését.